Unibet

Унибет припаѓа на котираната компанија Унибет груп плејс. Секој кој што сака да се обложи на растечкиот ли паѓачкиот курс на овој букмејкер може да го направи тоа на NASDAQ OMX-Börse во Стокхолм. Овој букмјкер е на пазарот од 1997 и тврди дека има 5,7 милиони клиенти во преку 150 држави. Унибет поседува лиценца за во Малта за својот бизнис со обложување.

Овој букмејкер веќе многу години е посветен на Совесно Коцкање. Порај тоа, компанијата е член на Здружение на далечно коцкање и Европското здружение за коцкање и обложување. Со оглед на тоа што многу од позитивните искуства на Унибет се документирани на интернетот, редно време е за индивидуален преглед на Унибет букмејкерот кој ќе му ги провери квалитетите на професионален начин. На крајот на краиштата, секој потенцијален клиент пред регистрирање сака да знае дали вреди да се има корисничка сметка на Унибет и да го дознае прашањето на ова кобно прашање: Дали е Унибет измама?

Портфолио на билтенот на Унибет: Неколку спортови доминираат во понудата

Иако Унибет има избор од повеќе од 30 спортови, само неколку спортови имаат проширени портфолија. Фудбалското портфолио има повеќе понуди за обложување отколку сите други спортови заедно. Исто така можат да се најдат многу понуди за хокеј на мраз, крикет, кошарка, бејзбол и тенис. Портфолијата на трките во брзо одење, американскиот фудбал и рагбите се исто така доста добри. Покрај тоа, доменот на обложување е доста едноставен.

Unibet спортни пазари

Прегледот на Унибет за облози во живо беше добар. По правило, повеќе од 100 облога во живо се понудени секој ден. Фудбалот е исто така најважниот спорт за обложување во живо, но и други спортски настани се редовно понудени во делот за обложување во живо. Оцената на Унибет е подобрена поради привлечните коефициенти, и сето ова допринесува за хармонична слика, која покажува неколку добри но и неколку лоши страни.

#1Специјални промоции

 • 4.9
  • До 50 фунти бонус за облог без ризик
  • Многу брз софтвер
  • Многу британски спортови

Користење на платформата: Многу загрижувачки работи кои ја оцрнуваат сликата

Брзината на страната на Унибет е изненадувачки бавна. Самото отварање на почетната страна може понекогаш да трае неколкѕ секунди. Самиот дизајн не е многу убедлиб, до оглед на тоа што зелени букви на бела позадина им пречат на очите. Ова особено така кога големината на буквите е мала и не може лесно да се зголеми со прелистувачот. Ова е за жалење затоа што краткиот преглед на страната е доста добар.

Оценката на Унибет во поглед на користењето е малку подобрена од фактот дека претставувањето на облозите во централниот дел е многу подобар од изгледот на краткиот преглед. Изборот на облозите е доста комплициран. Наместо да кликне на посакуваниот облог, клиентот мора прво да ја одбере вредноста и потоа да кликне уште еднаш. Други букмејкери имаат подобри решенија за ова.

Преглед на Унибет: Јаките страни на Унибет

 • До 50 фунти бонус за обложување без ризик (100 процентен)
 • Профитабилни коефициенти
 • Разговор во живо и директна телефонска линија на многу јазици

Бонус: До 50 фунти без ризик за нови клиенти при првиот депозит

Бонус од 50 фунти без ризик за новите корисници во Унгарија е добра понуда но условите се чинат амбивалентни. Клиентите мора да се регистрираат, да ја селектираат понудата за бонус и да направат минимален депозит од 10 фунти на нивните Унибет сметки. Износот кој ќе го депозирате морате целиот да го играте за да го добиете бонусот. Потоа депизитот и бонусот мора да ги играте 6 пати на спортски облози за да можете да земете исплата. Освен тоа, различни спортски облози важат за различни проценти на обложување, на пример облози со коефициент од 1,09 или помал важат за 25%. Поради оваа причина, оцената на Унибет добива минус поени

Редовните клиенти мора да продолжат без понуди за бонуси во поголемиот број случаи затоа што ниеден Унибет бонус не се повторува. Сепак, постојат нови бонуси кога клиентите ќе го препорачаат Унибет на пријтелите. Во овој случај, клиентот добива чисти 10 фунти и ова може да се добие до 10 пати. Покрај тоа, овој бонус може да се искористи да се игра на билтени но дури и во казиното. Сепак, редовна бонус понуда за редовни клиенти би била подобра опција.

Депозити и можности за исплата: Дали Унибет е измама?

На голем број од клиентите веројатно не им се потребни сите опции кои што се понудени. Исто така добро е што имаи трансфер преку банка, кој што е брз метод за исплата за клиенти кои што не сакаат да платат со кредитна картичка.

 • VISA
 • MasterCard
 • Neteller
 • SOFORT Überweisung (wire service)
 • Paysafecard
 • Skrill
 • Ukash
 • Bank transfer

Еден од добрите аспекти на овој преглед е знаењето дека некои од овие методи на исплата можат да ви наплатат. Ова може да ги натера некои да помислат дека Унибет е измама, но не е, затоа што постојат бесплатни опции и за депозити и за исплати. Поради тоа, паметниот клиент не плаќа камати.

Корисничка поддршка

Корисничката поддршка на Унибет која што зборува англиски е достапна од 10 наутро до 10 навечер, 7 дена неделно, преку телефон. Ова значи дека само мејл услугата и разговорите во живо се достапни цело време. Прегледот на Унибет покажува дека одговорите на мејловите се испраќаат само по еден ден. Разговорот во живо работи многу добро. Информациите добиени за време на прегледот беа без грешка.

Директната телефонска линија е бесплатна за унгарски клиенти, но за странските клиенти е достапна само преку интернационален број. Поради оваа причина, добро е прво да се провери колку скап би бил побикот пред да се јавите доколку живеете надвор од Унгарија. Квалитетот на давањето совети на корисничката поддршка е добра преку телефон, иако информациите кои ви ги даваат се често кратки и недоволни. Важните детали ќе ви бидат дадени доколку поставите уште прашања. Ќе беше подобро доколку персоналот покажеше поголема заинтересираност за разговорот, па така клиентите би добиле добри информации без претходно познавање и никој не би се сомневал во измама.

Заклучок: Солидна понуда но на страната и е потребно подобрување

Унибет има добра оцена во повеќето категории. Има само неколку големи недостатоци за користењето на платформата кои што треба да се поправат. Корисничката поддршкае надпросечна. Портфолието на билтенот е доста атрактивно, особено поради тоа што коефициентите се исто така на добро ниво. За новите корисници има атрактивен бонус, иако условите за бонусот не се многу убедливи.

Гледано од позитивна страна, Унибет е сериозна и доверлива компанија, која не била обвинета за измама. За клиентите на кои што не им пречи дизајнот на страната, Унибет е прифатлив букмејкер кој што има профитабилни облози во своето портфолио како резултат на ферските коефициенти. Но на крајот, поради многуте амбивалентни искуства, прегледот на Унибет букмејкерот не може да заврши со извонредна оцена.

Unibet на различни јазици

Magyar: Unibet
English-Ireland: Unibet

Нашите прегледи за најдобрите страници за обложување

February 22nd, 2023 | Стефан Бабунски
Скокни на врвот
olux